ОСТАННІ НОВИНИ

Контроль на кордоні з Польщею спростять

|

Державна прикордонна служба України запровадила низку експериментів на українсько-польському кордоні зі спрощення контролю перетину українського кордону пасажирами. Про це у вівторок на прес-конференції в Києві повідомив голова Держприкордонслужби України Микола Литвин.

За його словами, зокрема, на українсько-польському кордоні введено спільний контроль перетину пасажирами державного контролю, який проводиться групами прикордонників двох країн. За словами Литвина, це дозволяє вдвічі зменшити формальності при перетині кордону, а також заощадити час.

Особливість експерименту, який триватиме до 5 грудня, полягає в тому, що прикордонно-митний контроль здійснюється безпосередньо під час руху потягу. Для цього контролерський склад забезпечено мобільними технічними засобами, які потрібні для організації роботи, а також внесено певні зміни в розклад руху потягів, організовано інформування пасажирів щодо проведення контролю за новою схемою. За словами Литвина, через українсько-польський кордон контрабандисти, зазвичай, намагаються провезти м’ясо, тютюнові вироби тощо.

Окрім того, такі ж експерименти щодо спрощення контролю перетину українського кордону пасажирами запроваджено й на і українсько-російському кордон і. Повідомляє proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *