ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’явиться пам’ятник Гординському

|

Протягом 2007 – 2008 років у Львові має з’явитися пам’ятник видатному письменнику, художнику, літературознавцю Святославу Гординському. Принаймні відповідне розпорядження про встановлення підписав 10 листопада Президент України Віктор Ющенко. Повідомляє офіційний сайт глави держави.

З метою вшанування пам`яті Святослава Гординського та з нагоди відзначення у грудні цього року 100-річчя від дня його народження Кабінет Міністрів України зобов’язаний створити організаційний комітет з підготовки і проведення заходів з відзначення 100-річчя від дня народження Святослава Гординського та затвердити його персональний склад. Також Кабмін має розробити та затвердити план заходів з відзначення 100-річчя від дня народження Святослава Гординського, передбачивши, зокрема, провести у грудні 2006 – січні 2007 років у населених пунктах, пов`язаних з життям і діяльністю Святослава Гординського, урочистостей за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій.

Відповідно до указу Президента, у Києві, Львові та Івано-Франківську протягом грудня 2006 – січня 2007 року організовуватимуть науково-практичні конференції, присвячені літературній та мистецькій діяльності Святослава Гординського.

Окрім того, в рамках відзначення сторіччя буде створено документальний фільм про письменника та введено в обіг у встановленому порядку ювілейну монету, поштову марку і конверт.

Міністерство культури і туризму України разом із Львівською обласною державною адміністрацією та Київською міською державною адміністрацією мають, зі свого боку, забезпечити проведення у грудні 2006 – січні 2007 років виставок у Києві та Львові «Графіка Святослава Гординського» і «Мистецькі надбання Святослава Гординського», видання мистецького альбому «Графіка Святослава Гординського» з фондів Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького.

Міністерство закордонних справ України за участю Української всесвітньої координаційної ради повинно вивчити можливість увічнення пам`яті Святослава Гординського в державах, де він проживав, та внести в установленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України відповідні пропозиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *