ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували громадську організацію «Асоціація «Галицькі аудитори»

|

Сьогодні у Львові відбулася презентація новоствореної громадської організації «Асоціація «Галицькі аудитори». Як розповіла журналістам сертифікований аудитор, одна з трьох засновників громадської організації «Асоціація «Галицькі аудитори» Наталія Кравчук, ця організація вирішуватиме питання в основному на професійному рівні. Це аудити, бухгалтерські послуги, економічні, фінансові питання і все, що стосується фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання й інших установ.

«Ми хочемо спробувати організовувати круглі столи, семінари, конференції, які допоможуть нашим колегам, тобто бухгалтерам, фінансистам, економістам, вирішувати питання, які виникають у їхній професійній діяльності. Це проблеми оподаткування, адаптації іноземних партнерів до наших законів України щодо оподаткування і здійснення господарської діяльності. Це допомога, перш за все, самим аудиторам», – наголосила Наталія Кравчук.

За її словами, однією з причин створення «Асоціації «Галицькі аудитори» стала зміна закону про аудиторську діяльність. «До 18 січня 2007 року діє закон про аудиторську діяльність старої редакції, згідно з яким існує єдина громадська організація « Спілка аудиторів», але відповідно до нового закону, який вступає в дію з 18 січня, Спілка зникає. Тому ми, передбачивши перспективи, створили цю організацію», – підкреслила Наталія Кравчук.

«Наразі на Львівщині працює багато розріднених і поодиноких фірм, які надають аудиторські послуги неякісно. Повноцінний аудит можливий лише тоді, коли партнери великого об’єднання можуть часто зустрічатися, обговорювати спільні проблеми для вирішення спірних питань. У майбутньому ж ми зможемо пропонувати певні законопроекти для вирішення тих чи інших колізій, зокрема, податкового законодавства», – наголосив один з організаторів асоціації, сертифікований аудитор Роман Когут.

Офіційно «Асоціація «Галицькі аудитори» легалізувалася 26 жовтня, зараз до неї входять 8 членів-аудиторів. Про наявність таких асоціацій в іншим містах України організаторам «Асоціаціі «Галицькі аудитори» нічого невідомо. «Ми не знаємо, чи існують такі організації в інших містах, але, думаю, що ні», – зауважила Наталія Кравчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *