ОСТАННІ НОВИНИ

Alternet встановлює базові станції у Львові

|

Корпорація Intel і компанія Alternet оголосили про реалізацію пілотного проекту підключення шкіл до Інтернету за допомогою бездротової технології WiMAX. Так фахівці компанії Alternet зараз встановлюють базові станції у Львові, Донецьку, Дніпропетровську та Одесі.

На думку керівництва компаній, наступного року WiMAX з`явиться вже у всіх обласних центрах країни, а до 2010 року бездротову мережу за технологією WiMAX буде збудовано у всіх містах України з населенням понад 100 тисяч чоловік та уздовж основних автомагістралей.

Широке використання бездротової технології WiMAX – як швидкого й економічного способу організації широкополосного доступу в Інтернет для шкіл й інших освітніх установ України – досить перспективне. Відповідно до наявної статистики (дані Міністерства освіти і науки України на 1 липня 2006 року), більше 58% українських шкіл не мають доступу до Інтернету. А майже 90% тих шкіл, які мають вихід у всесвітню мережу, підключені за допомогою застарілої й низькошвидкісної технології dial-up, що не дозволяє ефективно використовувати можливості Інтернету в навчальному процесі. Повідомляє сайт “PCWEEK”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *