ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівобленерго» натякає ЗахОК на відімкнення за борги

|

Військові частини Західного оперативного командування Міністерства оборони України заборгували ВАТ “Львівобленерго” понад два мільйони гривень, передає відділ корпоративних зв’язків компанії. За даними відділу, борги військових зросли початку року майже на 800 тисяч і склали 2,245 млн. гривень.

Кожна військова частина, як юридична особа, має угоду із ВАТ “Львівобленерго”, згідно з якою зобов’язана у чітко визначений термін проводити розрахунки за спожиту електроенергію. Проте стовідсоткових розрахунків зазвичай не відбувається, тому накопичуються борги. ВАТ “Львівобленерго” як того вимагає Закон України “Про електроенергетику” зобов’язане припинити подачу електроенергії споживачеві-боржнику.

Згідно з “Правилами користування електричною енергією” (п. 8.3) на адресу кожного боржника – військової частини – буде надіслано повідомлення про повне або часткове припинення подачі електричної енергії.

Осінньо-зимовий період у роботі ВАТ “Львівобленерго” є найвідповідальнішим та найважчим: саме в цей час споживання електричної енергії зростає, а оплата за неї знижується. Незадовільний стан розрахунків не дає змоги ВАТ “Львівобленерго” стовідсотково розрахуватися з ДП “Енергоринок” – у жовтні 2006 року енергопостачальне Товариство розрахувалося на 92%.

Тоді ж, паралельно зі зниженням динаміки оплати споживачами за використану електричну енергію, відбувається зріст навантаження на електромережу ВАТ “Львівобленерго” – у вечірні години область вже перевищує ліміт з потужності на 70 МВт, що, зі свого боку, несе загрозу безперебійного електропостачання регіону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *