ОСТАННІ НОВИНИ

Мобільні оператори ігнорують Садового

|

Міська влада Львова не може дати собі ради з операторами мобільного зв’язку. Як повідомив начальник управління транспорту і зв’язку Микола Шкурган, вони не вважають за потрібне звертатися до міської ради за дозволом для встановлення базових станцій стільникового зв ’ язку.

Своєю чергою мерія не може змусити їх погоджувати спорудження станцій, оскільки не має для цього необхідних засобів впливу. У підсумку страждає міський бюджет, який втрачає чималі кошти.

За словами Микола Шкургана, владу Львова ігнорують усі оператори без винятку. У Львові вони почуваються впевнено і не звертаються за дозволами, оскільки мають погодження з Києва. «Свої проекти оператори погоджують із київськими надзвичайниками, санстанцією та інспекцією охорони праці», – розповів М. Шкурган.

Крім того, як повідомив начальник управління транспорту і зв ’ язку, у певних ситуаціях оператори навіть почали диктувати Львову свої умови. «Спочатку вони встановлюють вишку, а потім отримують містобудівне обґрунтування, згідно з яким довкола неї не можна будувати висотні будинки», – зазначив М.Шкурган.

Проте міський голова Львова не полишає надії незабаром змусити мобільних операторів зважати на міську владу. Сьогодні на засіданні виконкому він доручив створити робочу групу з юристів, санстанції, економічного управління та управління транспорту, яка за два тижні має запропонувати варіант вирішення проблеми.

«До питання треба підійти дуже виважено. Бо ми маємо справу з людьми, які заробляють сотні мільйонів гривень», – застеріг своїх підлеглих Андрій Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *