ОСТАННІ НОВИНИ

Відбулось перше засідання Громадської ради з питань дотримання прав людини

|

Сьогодні відбулось перше засідання Громадської ради з питань дотримання прав людини при УМВСУ у Львівській області, на якому обговорили та затвердили Положення про Раду, регламент роботи Ради та вирішили проблеми матеріально-технічного забезпечення. Про це повідомив центр громадських зв ’ язків УМВСУ Львівщини.

Під час засідання також обговорили питання функціонування мобільних груп із моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ. Визначили план роботи на майбутнє.

Згідно з положенням про Громадську раду при Управлінні МВС України у Львівській області з питань дотримання прав людини Рада є консультативно-дорадчим органом, який надає консультативно–методичну допомогу управлінню в реалізації завдань Міністерства щодо дотримання прав людини та здійснює громадський контроль за дотриманням прав людини і діяльністю ОВС.

Як зазначив головний міліціонер Львівщини Віталій Максимов: «Рада створена з метою сприяти міліції Львівщини в питаннях забезпечення прав людини, зміцнення законності, підвищення правової культури серед працівників міліції, розуміння ними необхідності дотримання прав людини, укріплення взаємодії з громадськими правозахисними організаціями».

Для постійного оновлення об`єктивної інформації про дотримання конституційних прав людини з боку міліції необхідно запровадити регулярне опитування цільових груп населення, експертів; координувати роботу мобільних груп, оскільки їх моніторингові спостереження є первинною інформацією про стан справ у низових підрозділах міліції. Аналіз зібраної мобільними групами інформації дозволить отримати достовірні дані про порушення працівниками міліції прав людини, а також ефективно координувати роботу підрозділів управління, спрямовану на їх профілактику.

Наступне засідання Громадської ради відбудеться 10 листопада, на яке буде запрошено представників ЗМІ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *