ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові українських журналістів вчать писати про релігію

|

У Львові триває другий всеукраїнський семінар «Релігія і медіа» для журналістів та аналітиків, які висвітлюють релігійну тематику . Як повідомляє офіційний сайт УГКЦ, семінар присвячено відображенню й аналізу релігійної ситуації в ЗМІ в умовах поліконфесійності, ідейного плюралізму та політичної конкуренції.

«ЗМІ є майданчиком для зустрічі з і суспільством поза стінами церкви . Потрібно, щоб представники ЗМІ гідно представили роль церкви в житті суспільства» , – наголосив директор Інституту історії церкви УКУ Олег Турій .

Окрім того, президент Всеукраїнської Асоціації релігієзнавців Анатолій Колодний повідомив, що поки в Україні є 357 релігійних видань, із них найменша кількість часописів УГКЦ. «Найбільше в Україні є видань УПЦ МП, а часописи УГКЦ натомість втрачають свої видання», — розповів Анатолій Колодний.

Він також додав, що у світських ЗМІ лише 1% займають матеріали на релігійну тематику.

«Досить часто трапляються випадки, коли журналісти некоректно підбирають заголовки для своїх статей, неправильно формують верстку газети, що свідчить про те, що представники ЗМІ не вміють працювати з релігійними матеріалами», — зазначив президент Всеукраїнської Асоціації релігієзнавців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *