ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада відстоює законність тарифу на воду 2004 року

|

Львівська міська рада вирішила оскаржувати судове рішення, згідно з яким тариф на водопостачання, встановлений ще у 2004 році, було визнано незаконним. Як повідомила начальниця юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, шостого жовтня міська рада подала касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду з вимогою переглянути це рішення і залучити до справи третю сторону – комунальне підприємство «Львівводоканал».

За словами Гелени Пайонкевич, касаційну скаргу міська рада подала у зв ’ язку з нововиявленими обставинами. «До справи не було долучено комунальне підприємство «Львівводоканал». На нашу думку, це було зроблено незаконно, а тому є підставою для перегляду рішення», – заявила Гелена Пайонкевич.

Головний юрист міста прогнозує, що за нових умов міська рада має всі шанси виграти судовий процес. «Я вважаю, що тепер ми можемо відстояти законність тарифів. Жодного разу в суді не висували претензій щодо економічного обґрунтування тарифу, оскаржували лише процедурні порушення», – заявила Г. Пайонкевич.

Начальниця юридичного управління прогнозує, що крапку в цій справі суд поставить за два-три місці. А перед цим вона ще побуває на розгляді в Адміністративному та Верховному судах.

Нагадаємо, Господарський суд Львівської області у липні 2004 року визнав недійсним рішення міськвиконкому про встановлення тарифу на воду в розмірі 1 гривні 15 копійок за кубічний метр. Судова справа тривала майже рік і дійшла до Верховного суду, який у 2005 році підтвердив законність рішення Господарського суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *