ОСТАННІ НОВИНИ

Гриценко не задоволений мовною підготовкою військових

|

Міністр оборони України Анатолій Гриценко не задоволений рівнем знань іноземних мов, який є в курсантів та офіцерів. Перебуваючи сьогодні з робочим візитом на Львівщині, він заявив, що обговорюватиме це питання з керівниками всіх військових навчальних закладів.

«Я особисто не дуже задоволений рівнем мовної підготовки, який є в офіцерів – випускників військових навчальних закладів. Мову вчимо практично на всіх курсах. Але вільного володіння нею, що характерно для випускників європейських університетів, поки що немає», – зазначив Анатолій Гриценко.

Міністр оборони сказав, що проблема мовної підготовки у військових навчальних закладах є не єдиною, тут також наявна проблема добору викладачів.

«Але загалом ситуація така, що рівень мовної підготовки поліпшується і, я думаю, через два-три роки він буде достатнім, щоб ми випускали офіцерів, інтегрованих у мовне середовище європейських країн», – сказав А. Гриценко.

Він також повідомив, що поліпшувати знання іноземної мови будуть не лише курсанти, а й офіцери. Для цього спеціально розгортаємо систему курсів, зокрема й у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *