ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочалося ралі «швидких»

|

Сьогодні, 24 жовтня, з площі Ринок стартувало перше в Україні ралі карет швидкої медичної допомоги, у якому бере участь 14 швидких з різних міст України. Зокрема учасником змагання стала одна машина невідкладної допомоги з Польщі.

«Серед учасників ралі є медичні бригади з Києва, Житомира, Рівного, Львівщини, а також одна машина з Польщі. Планувалося, що приїде карета швидкої допомоги з Хмельницька, але її немає», – розповів журналістам один з організаторів ралі, заступник головного лікаря з медичної допомоги Львівського обласного центру надання екстреної допомоги Ярослав Пилипець. За його словами, у кожній машині перебуває 3-4 особи, зазвичай це 2 фельдшери, лікар та водій.

«Сьогоднішнє завдання учасників ралі – проїхати якнайшвидше по Львову з дотриманням правил руху. Окрім того кожна карета невідкладної допомоги має знайти контрольні точки, на яких треба буде відмітитися», – розповів Ярослав Пилипець. Він зауважив, що зі Львова машини попрямують до Бібрки, де теж будуть контрольні точки у вигляді плакатів з малюнками. «Завдання кожної бригади, яка має свій маршрут, – помітити такі позначки», – сказав Ярослав Пилипець.

Завтра пройде наступний, медичний етап ралі. Відбудеться своєрідна імітація нещасних випадків. Завдання кожної бригади – правильно надати невідкладну допомогу, а судді оцінюватимуть її якість, швидкість та професійність.

«Ралі – це не гонки, це робота карет швидкої. А захід має на меті продемострувати можливості та оснащення служби невідкладної медичної допомоги», – підкреслив Ярослав Пилипець. За його словами, у планах – проведення такого ралі й наступного року, проте за участі карет швидкої допомоги з усієї України та іноземних гостей. «Наше ралі є аналогом чеського «Rallye Rejviz», яке є найстарішим у Європі і проводиться кожного року», – підсумував він.

Урочисте відкриття першого в Україні ралі карет швидкої допомоги розпочалося привітанням голови ЛОДА Петра Олійника, заступника міського голови Львова Василя Косіва та начальника головного управління охорони здоров’я ЛОДА Ігора Герича.

Ралі відбуватиметься протягом 24-26 жовтня у Львові та Перемишлянському районі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *