ОСТАННІ НОВИНИ

Громадські організації проситимуть депутатів скасувати тарифи на тепло

|

Тарифна проблематика депутатський корпус Львівської міської ради таки не омине. На наступному пленарному засіданні громадські організації міста проситимуть депутатів розглянути та скасувати тарифи на послуги теплопостачання, які минулої п’ятниці затвердив виконавчий комітет.

Як повідомив представник громадської мережі «Опора» Тарас Гаталяк, для переконливості своїх намірів під стіни мерії наступного четверга громадські активісти приведуть максимально можливу кількість городян. Але до дня проведення сесії вони мають намір звернутися до міського голови з проханням провести консультацію і пояснити, чому було збільшено тарифи на тепло.

Планують, що втрутитися в тарифний процес депутатам на сесії пропонуватиме їхній колега Теодор Дяків, який вважає, що збільшені ціни на тепло є наслідком байдужості насамперед депутатського корпусу. «Жоден депутат не вважав за потрібне втрутитися в процес формування тарифу», – зазначив він.

Окрім того, частину вини в тому, що львів’яни платитимуть чималі кошти за тепло, депутат перекладає на міського голову, «який свідомо самоусунувся від проблеми». «Учора фракція БЮТ мала зустріч з Андрієм Садовим. З’ясувалося, що його просто не поінформували про багато речей. Але я думаю, що він і не хотів бути поінформованим», – зазначив Теодор Дяків.

Якщо депутати з певних міркувань не погодяться розглянути питання на сесії або ж не зможуть ухвалити рішення про скасування тарифу, Теодор Дяків обіцяє оскаржувати рішення виконкому в судовому порядку. І, на його переконання, за судом справа не стане, адже «тарифи було затверджено з багатьма процедурними порушеннями».

Натомість у міській раді судового позову пана Дяківа не лякаються. Начальник управління інженерного господарства Іван Онисковець вважає, що шансів виграти суд у нього нема, позаяк тарифи погодив Антимонопольний комітет, а відтак депутату доведеться оскаржувати рішення державного органу.

Нагадаємо, минулої п’ятниці міський виконавчий комітет затвердив нові тарифи на послуги теплопостачання. Згідно з ним, з 26 листопада львів’яни платитимуть по 180 гривень за одну гігакалорію тепла. Громадські організації Львова вважають тариф економічно необґрунтованим та затвердженим з грубими порушеннями процедури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *