ОСТАННІ НОВИНИ

Житловий фонд військових – найбільша проблема міської влади

|

У підготовці міста до зими найбільше міській владі Львова дошкуляють військовики. Сьогодні заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Ігор Базарник повідомив, що основною проблемою для міста є підготовка до опалювального сезону 136-ти КЕЧівських будинків.

За словами Ігоря Базарника, військовики заборгували „Львівтеплоенерго” та „Львівгазу” понад чотири мільйони гривень, а технічний стан їхніх будинків дуже поганий. „Численні наради з військовими нічого не дали. На жаль, Міністерство оборони не має наміру виділяти зі свого бюджету частину грошей, щоб компенсувати борги”, – констатував заступник мера.

Ігор Базарник повідомив, що проблеми з вчасним початком опалювального сезону можуть виникнути в будинках на вулицях Фредра, 7, Стрийській, 36, Остроградських, 14, Коновальця, 21 та Чупринки, 55, а також у будинках на вулицях Володимира Великого, 23 і 25, Природній, 5а, Яворницького, 8, Кульпарківській, 108б, 114а, 116а.

Невчасно отримати тепло можуть будинки на вулицях Виговського, 49, 51, і 53, Б. Хмельницького, 119, 223, Волинській, 21, Котика, 4, Кавалерідзе, 9 та на Липовій Алеї, 7, 9. Зі слів І. Базарника, у всіх цих будинках відомства не проводять належні заходи щодо технічної підготовки до опалювального сезону, а також не можуть зібрати з мешканців кошти для погашення боргів за спожиті енергоносії.

Як повідомив заступник мера, процес переведення відомчого житлового фонду у комунальну власність міста просувається дуже повільно, оскільки це накладає на місто додаткові зобов’язання. „Приймаючи будинки у комунальну власність, місто має знайти кошти для приведення їх до належного стану. А таких коштів у нас нема”, – пояснив він.

Відомчий житловий фонд до опалювального сезону готовий на 72%, будинки комунальної власності – на 90%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *