ОСТАННІ НОВИНИ

Судове засідання щодо тарифів на тепло знову перенесли

|

Учора Апеляційний господарський суд переніс на десять днів судове засідання у справі скасування п`яти рішень виконкому Львівської міської ради про упорядкування тарифів на теплоенергію та послуги теплопостачання, передає прес-служба “Громадського форуму”. Підставою для такого рішення стало клопотання представника міської ради Гелени Пайонкевич, яка заявила, що не мала часу ознайомитися з матеріалами справи і тому попросила перенести слухання.

Минулого року Господарський суд Львівської області визнав згадані рішення незаконними, однак після подання апеляції справа вже майже півтора року залишається в Апеляційному суді.

Представники ГФЛ вважають, що “з лютого 2006 року розгляд цієї справи свідомо затягує сторона відповідача: неприсутністю представників виконкому без поважних причин, спробами укласти мирову угоду”.

“ГФЛ заявляє, що факт чергового відтермінування суду означає, що у Львові влада діє абсолютно ідентично попередній, свідомо ставлячи місто на межу кризи. Зволікання з оприлюдненням рішення про незаконність тарифів на теплоенергію та послуги теплопостачання практикують для того, щоби встигнути ухвалити значно вищий тариф, а оскаржений у суді тариф не дозволив би владі взяти старі тарифи за основу цього підвищення. Замість того, щоби правильно розрахувати чинний тариф та розв’язати ситуацію, влада міста вдається до маніпуляцій” – зазначено у заяві Громадського форуму Львова.

Представники цієї громадської організації вважають, що, ухваливши нові тарифи, “влада спровокує споживачів на масові і свідомі несплати комунальних послуг”.

“Уже зараз у судах Львова знаходяться майже 35 тисяч судових справ теплопостачальних організацій та мешканців. Міський голова Андрій Садовий, який персонально відповідає за стан справ у місті, матиме справу з колапсом платежів до міського бюджету і реальною перспективою банкрутства комунальних підприємств. Нехтувати цим, – бавитися з вогнем , “- зазначено в заяві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *