ОСТАННІ НОВИНИ

Адміністрація боїться голосування в таємному режимі – Тягнибок

|

Лідер фракції ВО „Свобода” у Львівській обласній раді Олег Тягнибок вважає, що обласна адміністрація боїться голосування в таємному режимі. Про це він повідомив журналістів у коментарі після проголошення результатів голосування щодо звіту голови ЛОДА Петра Олійника.

„Ми побачили, що є нечітко врегульовані моменти в регламенті. „Наша Україна” цим скористалася, але це свідчить про те, що вони бояться таємного голосування, бо проводити його позитивно вони можуть лише у відкритому режимі. Адміністрація завжди подаватиме першою свій проект, керуючись чинним регламентом. Зрештою, голосування ніколи не буде таємним, якщо того не хоче адміністрація, а тільки поіменне”, – сказав депутат облради.

На думку депутата, прихильники Олійника використали прогалини в регламенті, щоб досягти потрібного для них результату, водночас використовуючи адміністративний тиск. „Обласна адміністрація і НУ скористалися цією прогалиною в регламенті і вони показали, з одного боку, адміністративний тиск, а з другого – боязнь перед результатами правдивого голосування. Навіть те, що лише 62, а не більше депутатів проголосували „за”, є свідченням цього, бо ті, хто бояться адміністрації, в останній момент перед голосуваням „дрогнули” і проголосували так, як це було вигідно Олійнику. Мене це обурює, бо, попри розмови про панування демократії, у нас тут жодної демократії немає. Вони позбавили нас – меншість – можливості захищати свої права, тобто права таємного голосування”, – наголосив О. Тягнибок.

Він наголосив, що ВО „Свобода” домагатиметься зміни регламенту. „Ми будемо домагатися зміни пункту регламенту, де йдеться про те, що якщо не проходить ні одна, ні друга пропозиція, то голосування відбувається на загальних підставах”, – сказав лідер фракції ВО „Свобода” в обласній раді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *