ОСТАННІ НОВИНИ

До боржників тепло прийде на три тижні пізніше

|

Наскільки комфортною і теплою буде цьогорічна зима у Львові залежатиме від самих мешканців. Виконувач обов’язки начальника управління житлово-комунального господарства Львівської міської ради Марія Желіско повідомила сьогодні на прес-конференції, що для львів’ян, які мають борги за теплопостачання, опалювальний сезон може розпочатися на два-три тижні пізніше, аніж для решти мешканців.

„Від того, як ми зберемо кошти за попередній опалювальний період, залежатиме запуск тепла в наші оселі. Збір коштів бажав би бути кращим. Ми склали графіки погашення боргів, однак мешканці їх не дотримуються”, – розповіла Марія Желіско.

Начальник управління зауважила, що збір коштів поки є однією з найбільших проблем тепловиків і тому вони вимушені такими способами стимулювати мешканців розрахуватися з боргами. За словами М. Желіско, газовики поставили вимогу стовідсоткових розрахунків та вимагають попередньої проплати за ліміти газу. Відтак, щоб вчасно розпочати опалювальний сезон комунальники до 15 жовтня мають зібрати 2 мільйони 966 тисяч гривень.

Сьогодні розрахунки львів’ян за спожите тепло зупинилися на рівні 84,9%. На думку львівських комунальників, він не такий уже й поганий, адже колись у місті була набагато гірша ситуація. Однак у сучасних умовах такий рівень розрахунків уже не влаштовує нікого.

Отож, першими тепло отримають ті, хто справно платить. За словами Марії Желіско, це передусім об’єднання співвласників та житлово-будівельні кооперативи. Сьогодні у Львові діє 158 товариств співвласників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *