ОСТАННІ НОВИНИ

Відкрито пам`ятний знак убитим польськими шовіністами українцям

|

Учора голова Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег Тягнибок узяв участь у відкритті пам`ятного знака українцям, яких убили польські шовіністи у 1939 році в Модрицькому лісі поблизу Трускавця. Про це повідомила прес-служба ВО „Свобода”.

Панахиду за невинно вбитими українцями відслужили священики Борислава, Трускавця, сіл Модричі та Опелі. На відкриття пам`ятника прийшли жителі навколишніх сіл та міст, а також члени Трускавецької, Дрогобицької та Бориславської осередків ВО “Свобода”.

Після відправленої панахиди та виступу очевидців подій 1939 року депутат Трускавецької міської ради, член ВО “Свобода”, Орест Сарахман у своєму виступі розповів присутнім, як на сесії міської ради, що відбулася напередодні, депутати від “Нашої України” та “Третьої сили” обурювалися фактом встановлення пам`ятного знака, на якому був напис про те, що українців замордували польські шовіністи в 1939 році.

Попри те, що голові Львівської обласної адміністрації – П.Олійнику та голові Львівської обласної ради – М. Сенику та консулу Республіки Польща – В. Осуховському, було скеровано звернення з запрошеннями Трускавецької міської ради на відкриття пам`ятного знака замордованим українцям, жодний з запрошених чи їхніх представників не були присутні на панахиді за замордованими українцями.

Нагадаємо, що дванадцятеро мирних місцевих жителів, українців за національністю, жорстоко замордували та вбили польські військові у вересні 1939 року поблизу Трускавця в Модрицькому лісі. Як стверджують очевидці, українців не просто вбили, а й поглумилися над їхніми тілами.

Пам`ятний знак замордованим українцям встановлено з ініціативи очевидця трагічних подій Теодора Бурика за підтримки Трускавецької та Бориславської міських організацій ВО “Свобода”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *