ОСТАННІ НОВИНИ

Костенко не хоче в спільну опозицію з Тимошенко

|

Голова Української народної партії Юрій Костенко вважає за недоцільне будувати опозицію разом з Юлією Тимошенко. Про це він повідомив під час зборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів Львівщини від УНП, що відбувалися учора у Львові.

«Наше ключове завдання – формувати в Україні праву опозицію до влади, яка є безідейною та антиукраїнською. Опозиція, яка базується на різному світогляді та різних ідеях, завжди є дуже вразливою», – заявив Ю. Костенко.

«Ми можемо співпрацювати з блоком Юлії Тимошенко як з лівою частиною української опозиції, і з іншими політичними силами ліберального спрямування, які оголошують себе опозицією. Наше спільне завдання – добиватися одного: щоб в Україні не було згорнуто останні залишки демократії – свободи слова, права на мітинги й протести, те, що гарантує українська Конституція. У цьому ми можемо бути спільними.

Щодо нашого бачення, якою має бути Україна й українська опозиція, тут ми розходимося, і дуже сильно. Насамперед – з лівоцентристами Юлії Тимошенко. Як щодо зовнішньополітичних пріоритетів, так і щодо проведення економічної політики. Базова відмінність лівих і правих у тому, що праві, приходячи до влади, зменшують податки і сприяють виробничій активності, а ліві, приходячи до влади, збільшують податки. Саме це й продемонстрував уряд Юлії Тимошенко, буквально у перший тиждень діяльності збільшивши податок на малий бізнес», – зазначив Ю. Костенко.

Він наголосив, що передусім члени УНП повинні розуміти ці засадничі речі й не порушувати більше питання щодо об’єднання в опозиції з Ю. Тимошенко, повідомляє ЗІК.

«Мета опозиції – прихід до влади. І ми можемо разом бути до приходу до влади. А прийшовши до влади, яку ми проводитимемо політику? Таку, як здійснював перший уряд помаранчевої влади на чолі з Юлією Тимошенко? Коли одна частина, очолювана Тимошенко, проводила ліву політику, друга, на чолі з Пинзеником і Терьохіним, – ліберальну, а третя – Кириленко на посаді віце-прем’єр-міністра – намагалася проводити українську національну політику. Це – шлях у нікуди. Тому завдання УНП – сформувати праву опозицію. Я б хотів, щоб у нас більше не виникало запитань, яку опозицію ми будуємо», – наголосив Ю. Костенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *