ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські журналісти вшанували пам`ять Гії Гонгадзе

|

У суботу, 16 вересня, у шосту річницю з часу зникнення Георгія Ґонґа́дзе, десяток львівських журналістів зібралося, аби пом’янути пам`ять загиблого колеги-журналіста. За традицією, якої львів’яни дотримуються вже кілька років поспіль, згадати Гію прийшли до деревця, яке посаджене на річницю зникнення журналіста на алеї проспекту Свободи. Також сюди сходяться львів’яни, котрі пам’ятають Гію у день його народження – 21 травня.










Також традиційним є дуже скромне відзначення цієї сумної дати. Вшанування пам’яті обходиться без жодних гучних і пафосних промов. Товариш Гії Костянтин Аланія запалив поблизу пам’ятного каменя, розміщеного під деревцем, шість свічок, присутні помолилися за упокій душі.

Георгій Гонгадзе народився 21 травня 1969 у Тбілісі. Зник без вісти в Києві 16 вересня 2000 року.

2 листопада 2000 року біля Таращі знайдено обезголовлене тіло — як припускають, Георгія Ґонґадзе.

Г.Гонгадзе засновник та перший головний редактор інтернет-газети “Українська правда”.

Вбивство Ґонґадзе викликало широкий резонанс в Україні та за її межами, особливо після «касетного скандалу», та вважається однією з найгучніших кримінальних справ сучасної України. За найпоширенішою версією, до захоплення та вбивства журналіста причетні високопосадовці, наближені безпосередньо до Леоніда Кучми, який нібито особисто видавав накази щодо викрадення Ґонґадзе, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *