ОСТАННІ НОВИНИ

Святослав Вакарчук відвідав Форум видавців, хоч книг і не придбав

|

Відомий український виконавець, лідер гурту „Океан Ельзи” Святослав Вакарчук бере активну участь у 13-му Форумі видавців, який сьогодні відкрився у Львові. На зустрічі з журналістами співак зацитував Франка, поспішно розповів про власні проекти, спрямовані на популяризацію української книги, та зізнався, що через напружений графік не встиг нічого придбати.

На прес-конференції Святослав Вакарчук зауважив, що Форум видавців є справді святковою подією, яка, однак, відбувається на негативному тлі підтримки книговидання. Він також наголосив, що вже не сподівається на допомогу держави, а тому пообіцяв зробити особистий внесок у популяризацію читання в Україні.

Популяризувати українську книгу серед дорослих і дітей Святослав Вакарчук планує через соціальну рекламу, яка з’явиться на телеканалах уже в листопаді. „Рекламу ми постараємося зробити цікавою для сприйняття, не сірою і, можливо, доволі провокативною. Вона буде абсолютно благодійною”, – розповів С. Вакарчук. Співак побажав, щоб сюжет реклами наразі залишався таємницею, однак запевнив, що він братиме в ній активну участь.

Повномасштабну рекламну кампанію співак планує реалізувати спільно з агентством EURO RSGG Kiev та продакшн компанії RADIOACTIVE Films .

Ще одна ідея, якою зірка сьогодні поділився під час відвідин Форуму, є видання дитячих книжок, зокрема творів Франка. С. Вакарчук пояснив, що з дитинства захоплювався творами українського класика, вони формували його світогляд, а „Лиса Микиту” колись навіть знав напам’ять. Щоб переконати журналістів, виконавець зацитував кілька рядків з улюбленої казки.

Частину накладів сучасних видань казок Івана Франка, а також наших сучасників Святослав Вакарчук мріє роздати школам та інтернатам, а частину зробити дешевими – і відтак доступними для загалу. Він запевнив, що вже розмовляв із багатьма видавцями про можливість реалізації цього проекту і вони відповіли, що це цілком реально.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *