ОСТАННІ НОВИНИ

Форум видавців у Львові відвідає Юрій Луценко

|

Сьогодні у Львові стартував тринадцятий Форум видавців. Він триватиме до 17 вересня. Як повідомила під час прес-конференції президентка Форуму Олександра Коваль, до участі в ньому зголосилося 584 видавництв з України та з-за кордону. У межах Форуму заплановано 242 презентації.

Сьогодні ввечері у приміщенні Оперного театру відбудеться урочисте відкриття форуму, яке представить театральний пролог, церемонію нагородження найкращої книжки 2006 року та святковий концерт. На сцену Опери вийдуть не лише найкращі видавці країни, а й такі відомі виконавці, як гурт “Бурдон”, Росава, Тарас Чубай та вокальна формація “Піккардійська терція”. Почесним гостем Форуму стане лауреат Державної премії України ім.. Т. Шевченка, герой України Іван Дзюба.

Цьогоріч уже традиційно у Палаці мистецтв та на проспекті Свободи пройде книжковий ярмарок.. Чимало видавництв привезуть книжкові „прем’єри”, які з ’ являться на всеукраїнському ринку тільки згодом.

Ушосте в рамках Форуму пройде фестиваль дитячого читання „Книгоманія”, зорієнтований передусім на підлітків. За словами Олександри Коваль, ця акція має пропагувати дитяче читання по всій Україні. За півроку в ній узяли участь близько 100 тисяч дітей з усіх областей країни. А сам Форум відвідають 84 переможці “Книгоманії”. Львівська облдержадміністрація для проведення фестивалю дитячого читання надала 40 тисяч гривень. Як наголошує заступник голови ЛОДА Тарас Батенко, цьогоріч держадміністрація виділила значну суму на проведення Форуму, адже “Львів має стати центром книговидавничої справи та дискусій навколо неї”.

15 вересня в межах Форуму стартує перший Міжнародний літературний фестиваль, що об’єднає майже 50 літературно-мистецьких акцій. На нього приїдуть близько 40 авторів, які представлятимуть вісім країн: Польщу, Литву, Латвію, Білорусь, Росію, Австрію, Німеччину та Україну. Львів’яни і гості міста зможуть поспілкуватися з такими відомими авторами, як Інго Шульце та Томасом Бруссігом, Віктором Єрофієвим та Доротою Масловською, Юрієм Андруховичем та Іреною Карпою.

Як повідомив Тарас Батенко, до Львова на Форум завітають міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, народні депутати В’ячеслав Кириленко, Володимир Стретович, Володимир Яворівський та Микола Жулинський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *