ОСТАННІ НОВИНИ

Синод єпископів УГКЦ розглядатиме питання священичого життя

|

Архієрейською Літургією в соборі Святого Юра у Львові розпочався сьогодні щорічний синод єпископів УГКЦ, передає прес-секретаріат Глави УГКЦ. У роботі синоду візьмуть участь 38 владик – діючі єпископи УГКЦ з чотирьох континентів світу. Основною темою робочих засідань буде питання формування, виховання та життя священиків.

У проповіді Глава УГКЦ передусім привітав членів синоду та гостя – владику Ерколє. Після цього предстоятель УГКЦ говорив про значення Божого благословення для кожного людського діла. Саме тому, за словами проповідника, робота синоду розпочинається із Літургії. «Молитовне відкриття синоду – це акт віри і надії. Ми зійшлися тут з глибокого переконання, з глибокої віри у Господа Бога, бо Він є Творцем усього, Він є нашим провідником. Без Нього усе це було б пусте… Тому ми мусимо розпочинати кожну свою справу із такого акту віри. Але ця Свята Літургія є також актом надії, адже там, де є Господь Бог, там де є Його батьківська опіка, там не може бути безнадії», – наголосив Блаженніший Любомир. А тоді продовжив: «Ми сьогодні тут зібрані, щоб, з одного боку, поглибити нашу віру і надію, а з другого – публічно заявити, щоб з нашого прикладу, з нашої позиції увесь Божий люд черпав віру і надію».

Літургія завершилася церемонією офіційного відкриття синоду, під час якої було прочитано Декрет про скликання синоду єпископів УГКЦ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *