ОСТАННІ НОВИНИ

Держкові потрібен букіністичний ринок біля Івана Федорова

|

Книжковий ринок біля пам’ятника першодрукарю Івану Федорову потрібно зберегти. Такої думки дотримується затятий бібліофіл (він же – заступник голови Львівської облради) Ігор Держко.

„Міста такого ґатунку, як Львів, у Європі мають мережу як мінімум з 20 – 25 букіністичних гілок, – каже І. Держко. – У нас у Львові є лише два невеликі букіністичні магазинчики. На цьому ринку, який зі стихійного перетворився на одну з ознак Львова, можна знайти книгу, яку ти шукаєш, якої нема ні в «Букві», ні в «Літері». Книгу, друковану у післявоєнний, міжвоєнний час. Особисто я ніколи не проминаю цього ринку. Та й рідко буває, щоб я чогось не купив».

За словами заступника голови облради, тут можна знайти не лише стару літературу, а й ту потужну інтелектуальну, якої ніколи ніде не продавали. Зокрема, перше видання Тейяра де Шардера „Феномен людини” за 1965 рік, якого немає більше ніде. Тому Ігор Держко вважає за потребу захистити тих людей, які виконують дуже поважну місію для нашого міста.

«Можна дискутувати щодо місця. У містах європейського ґатунку для набережних, провулків біля цікавих архітектурних споруд характерно те, що саме там можна придбати щось таке, що визначає характер і дух міста. Книжковий ринок біля Федорова саме і є таким виразником духу. І якщо його перенести десь на околицю, туди їздитимуть тільки одиниці. Власне, ті, хто має намір літературу перепродувати, а не купувати, хто з цього робить бізнес», – зазначив пан Держко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *