ОСТАННІ НОВИНИ

Нові громадські слухання щодо тарифів на тепло проведуть у другій декаді вересня

|

Повторні громадські слухання щодо тарифів на теплопостачання можуть провести приблизно 20 вересня, повідомив сьогодні під час прес-конференції голова громадської організації “Львівська міська спілка захисту прав громадян”

Сергій Компанієць. За його словами, слухання, що були заплановані на шосте вересня, було зірвано через те, що влада, замість того щоб запропонувати кілька варіантів розв’язання проблеми, розробила лише один проект рішення, згідно з яким увесь тягар перекладали на плечі простих споживачів.

Сергій Компанієць зазначив, що автори проекту рішення не подали економічних розрахунків щодо збільшення тарифів, хоча мусили б це зробити. Також вони мали подати ці розрахунки до Антимонопольного комітету та управління Держінспекції контролю за цінами, що було зроблено лише після виступу представників громади під час слухань.

Він вважає, що в цьому випадку міські чиновники мали б проводити гнучкішу політику і пропонувати кілька варіантів розв’язання проблеми, а не думати лише про те, як найменшою кров’ю вивести зі збитків комунальні підприємства. Для цього треба було б подавати проекти з розрахунками і сідати за стіл переговорів, щоб досягти розумного компромісу.

Сергій Компанієць також закликав громаду бути активнішою, бо це дає позитивний результат, адже за висновки громадських слухань треба голосувати, а відтак проголосований варіант кладуть на стіл членам виконкому. І якщо цей результат протилежний намірам чиновників, а вони його ігнорують і таки приймають рішення, проти якого виступає громада, то такі рішення можна оскаржувати в суді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *