ОСТАННІ НОВИНИ

Букіністи не хочуть переселятися з-під пам`ятника Федорову

|

Продавці книжкового ринку, що біля пам’ятника Федорову, виступають проти його перенесення на вулицю Липинського. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції заявив представник ініціативної групи букіністів Орест Кларко.

За його словами, міський голова прийняв рішення про підготовку скасування торгівлі букіністичними виданнями біля пам’ятника І. Федорову. Проте це рішення не є обґрунтованим. „Ми категорично проти перенесення ринку на вулицю Липинського. Наші книги розраховані на туристів, які постійно перебувають в центрі Львова”, – зазначив Орест Кларко. Окрім того, він наголосив, що торговці ринку погодяться на альтернативні варіанти, але головна умова – ближче до центру. „Ми готові розглянути різні варіанти. Книжковий ринок можна перенести на Підвальну або ж на територію за Арсеналом, але не на вулицю Липинського”, – підкреслив пан Орест.

Зважаючи на такі проблеми, букіністи написали заяву міському голові Львова Андрію Садовому, у якій просять не переносити ринок, а провести громадське слухання, адже уже 12 років ринок не змінював свого місцерозташування.

„На наш ринок приходили і Єжи Гофман, і Іван Драч, і Ярослав Ісаєвич та безліч високопосадовців. А такі місця є в Парижі та багатьох інших культурних центрах Європи”, – сказав Орест Кларко.

Букіністи вже написали лист-звернення в канцелярію Президента та планують звернутися у представництво ЮНЕСКО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *