ОСТАННІ НОВИНИ

Бажаючі збудувати автомагістраль Львів-Краковець візьмуть участь у повторному тендері

|

На сьогодні, 12 вересня, запланований повторний тендер на побудову концесійної автомагістралі «Львів-Краковець», яка має стати важливою ланкою міжнародного транспортного коридору №3 – «Берлін-Дрезден-Вроцлав-Львів-Київ». Про це власкор Західної інформаційної корпорації довідався у Яворівській РДА.

Кваліфікаційну документацію для участі у тендері в консорціумі «Трансмагістраль» ще навесні викупили сім вітчизняних та шість закордонних фірм.

Як пояснили власкору ЗІКу в економічному відділі Яворівської РДА, особливості тендеру полягають у тому, що підрядник фактично виступає інвестором, бо має забезпечити 60% фінансування будівництва концесійної дороги. Решту – 40% коштів, візьме на свої плечі держава.

За словами, представників громад села Наконечного, селища Івано-Франкове, проблема побудови концесійної дороги, яка обмине населені пункти Яворівщини, а також місто Львів і вийде на автомагістраль М-06 «Київ-Львів-Чоп», має бути вирішена якомога скоріше. Бо люди налаштовані на повторення акцій непокори на державній дорозі «Львів-Краковець». Причина – тріскають стіни та фундаменти хат обабіч міжнародної автотраси, якою курсує потужний потік транспорту. Цікаво, що встановлені внаслідок силового тиску селян «лежачі поліцейські» мало зарадили проблемі численних ДТП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *