ОСТАННІ НОВИНИ

У Шевченківському гаю відбудеться лицарський турнір

|

У рамках святкування 750-тиріччя Львова у нашому місті пройде перший міжнародний фестиваль середньовічної культури – „Львів Стародавній”. Як повідомила під час прес-конференції голова оргкомітету фестивалю Іванна Євсеєва, фестиваль має показати, як жили наші давні предки.

Організатори запевняють, що кожен відвідувач фестивалю зможе перенестися на п’ять століть у минуле і власними очима побачити мешканців міста у старовинних костюмах, лицарів у блискучих обладунках, зброєносців, ремісників, торговців, танцюристів, музикантів, блазнів і навіть середньовічних жебраків.

На фестиваль до Львова приїдуть учасники з Росії, Білорусії, Угорщини та Польщі. Виступатимуть гурти, що виконують давню та народну музику. Це, зокрема, петербурзький гурт „ Musica Radicum ”, а також білоруські – „ Lituus ”, „ Licwinski Chmiel ” та „Тестамент”. Гості фестивалю побачать середньовічні, східні та ірландські танці у виконанні колективів з Санкт-Петербурга та Харкова. Крім того, всі охочі зможуть навчитися якогось із стародавніх танців, покуштувати середньовічні страви, взяти участь у традиційних забавах, а також поспостерігати за роботою ковалів, гончарів і різьбярів.

Головною подією фестивалю стане лицарський турнір, в якому візьмуть участь представники численних клубів реконструкції з різних країн Європи. Переможець турніру зможе обрати королеву фестивалю, а також отримає у подарунок середньовічний меч. Не менш видовищними будуть масові лицарські бої „За міст”, „За прапор”, „За короля”.

„Львів Стародавній” проходитиме 30 вересня – 1 жовтня у Шевченківському гаю. Як зазначила Іванна Євсеєва, подібні свята уже відбувались у Луцьку та Кременці. Однак у Львові фестиваль буде масштабнішим.

Організовують свято Товариство історичної реконструкції „Срібний вовк” та Європейський об ’ єднаний фонд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *