ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджет Львівської області на 2007 рік матиме інвестиційний характер

|

Основним питанням, яке розглядалося на черговому засіданні правління обласної Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», був бюджетний процес 2007 року. Перед затвердженням бюджету Львівською обласною радою, Асоціація місцевих рад вирішила обговорити його найважливіші питання.

Як зазначив голова Львівської обласної ради та голова «Рад Львівщини» Мирослав Сеник, керівники Львівської обласної держадміністрації та Львівської обласної ради скерували лист до Міністерства фінансів України. У ньому вони проаналізувати прибуткову і видаткову частину бюджету та визначили можливі перспективи для Львівщини на наступний рік.

На забезпечення роботи органів місцевого управління є лише 41% від необхідних коштів. На думку Сеника, витрати на органи місцевого управління зменшувати не можна, інакше чиновники зловживатимуть своїм службовим становищем. Недофінансування цієї сфери – це прямий шлях до корупції, зазначив він.

У бюджеті на наступний рік витрати на сферу освіти збільшаться з 72 до 81 %. Найбільша проблема виникає з професійно-технічними училищами, які перевели на фінансування з місцевого бюджету. При такому переведенні зазвичай виникає значне недофінансування.

У сфері культури фінансове навантаження значно зменшилося, тому що низка закладів, підпорядкованих управлінню культури, передається на фінансування з держбюджету. Проте, наприклад, на Львівську картинну галерею, яка належить до таких об ’ єктів, у державному бюджеті не закладено жодної копійки, сказав начальник головного фінансового управління ЛОДА Олег Демків.

Також у десять раз зменшать фінансування реконструкцій історичних забудов міст. У цьогорічному бюджеті на програму газифікації було закладено 24 мільйони гривень, на наступний рік – жодного. Не отримають фінансування і програма ”Шкільний автобус” та базова сільська медицина. 20 мільйонів гривень бракує на фінансування сімей з малими дітьми, а 70-80 мільйонів – на пільги та субвенції.

Як повідомив Олег Демків, у бюджетній сфері після прийняття Бюджетного кодексу зміни не відбуваються. Усі регіональні бюджети за таких умов є дотаційними. Проте обсяг грошових капіталовкладень для Львівщини на наступний рік зріс на 400 мільйонів гривень. Але цих коштів все одно замало, зазначає Демків.

Видаткова частина бюджету Львівщини у сфері освіти на наступний рік зменшиться з 1,4 мільярда до 977 мільйонів гривень. На охорону здоров ’ я теж зменшать фінансування – з 860 до 705 мільйонів гривень. Декільком регіонам області нададуть додаткові дотації на покриття диспропорції коштів у сферах медицини, освіти та соціального захисту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *