ОСТАННІ НОВИНИ

Класична музика у костелі єзуїтів на святкуванні 750-ти річчя Львова не зазвучить

|

Мрії міської влади використати костел Петра і Павла, знаний більше як костел єзуїтів, у якості концертного залу класичної музики під час святкування 750-ти річчя Львова, не здійсняться. Як з’ясувалося під час сьогоднішнього засідання виконкому, Львівська наукова бібліотека ім. Стефаника не встигає вивільнити приміщення костелу, де зараз знаходяться її книжкові фонди. А відтак не встигнуть належно підготувати споруду.

Заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, який зустрічався з керівництвом бібіліотеки і обговорював з ним можливість звільнення приміщень, повідомив, що бібліотека не має альтернативних приміщень для переміщення книг. Йдеться про споруду площею не меншою за дві тисячі квадратних метрів.

Водночас заступник міського голови Василь Білоус вважає, що керівництво бібліотеки не зовсім є чесним з міськрадою. На засіданні виконкому він повідомив, що свого часу міська рада вже надавала бібліотеці приміщення під книжкові фонди, однак вона використала їх для розширення читальних залів. „Я бачу небажання бібліотеки звідти переселятися”, – сказав Василь Білоус. Відтак міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення своїм заступникам, Косіву та Білоусу, зустрітися з керівництвом бібліотеки і провести з ним „виховну роботу”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *