ОСТАННІ НОВИНИ

Бреґовіч таки заспіває у Львові

|

Першого жовтня, у другий день святкування 750-річчя Львова, відбудеться великий концерт Ґорана Бреґовіча. Як повідомив менеджер Дирекції з організації святкування Тарас Ших, команда Ґорана Бреґовіча цього тижня дала остаточну згоду на концерт у Львові .

Як каже пан Т.Ших, між 12 і 15 вереснем відбудеться зустріч для обговорення деталей виступу. Концерт Бреґовіча відбудеться на площі перед монументом Слави по вулиці Стрийській у Львові.

Нагадаємо, святкування 750-річчя Львова відбудеться 30 вересня – 1 жовтня.

Горан Бреґовіч народився 22 березня 1950 року у Сараєво. Засновник групи Bijelo Dugme («Білий гудзик»). Перша платівка групи вийшла у 1974-му році, остання – у 1988-му. Наприкінці вісімдесятих Бреговіч бере тайм-аут для того, щоб написати музику до фільму Еміра Кустуріци «Час циган» і здійснити свою дитячу мрію: поселитися у маленькому будиночку на березі Адріатичного моря. Однак війна в Югославії не дає здійснитися цій та багатьом іншим мріям … У 1992 році Бреґовіча висилають з Сараєво, він переїжджає у Париж.

Там він пише музику до «Часу циган» — третього повнометражного фільму Кустуріци і першого, який приніс режисеру Каннську пальмову гілку. Також написав музику до «Мрії Арізони» і «Підпілля» того ж режисера.

Зараз Бреґовіч дає концерти по всьому світу, виступаючи разом зі своїм весільно-похоронним оркестром. Парадокс Бреґовіча полягає в тому, що він розмістив Югославію, країну, яка зникла з політичної карти світу, у музичному атласі світу. У своєму весільно-похоронному оркестрі Бреґовіч вигадує сучасну мультикультуру, комбінуючи болгарські вокальні гармонії, ритми, позичені з хорватського фольклору, і сербську духовну музику, електро-поп, елегійні балади тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *