ОСТАННІ НОВИНИ

Проблем пасажирських перевезень у Львові не вирішують – прокуратура

|

Прокуратура Львівської області із залученням спеціалістів державних контролюючих органів провела перевірку щодо дотримання чинного законодавства України при організації та здійсненні пасажирських перевезень у Львові. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

У результаті перевірки встановлено, що у зв’язку із значним збільшенням кількості транспортних засобів, зокрема в центральній частині міста, наявні значні затримки в русі транспортних засобів та збільшується негативний вплив транспорту на довкілля й об’єкти культурної спадщини.

Окрім цього, встановлено, що суб’єкти господарювання, які надають послуги з пасажирських перевезень у Львові, порушують норми вимог чинного законодавства України. Зокрема, салони мікроавтобусів не відповідають встановленим вимогам щодо якості та безпеки перевезень (демонтовані сидіння в салонах, заблоковані аварійні виходи), транспортні засоби не укомплектовані вогнегасниками та аптечками, у водіїв відсутні передбачені законом документи, а саме: ліцензійні картки, дорожні та квитково-касові листи та ін.

Також встановлено, що Львівська міська рада не вживає достатніх та ефективних заходів щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з організацією перевезень пасажирів у Львові та відповідного реагування на порушення пасажирськими перевізниками відповідних вимог законодавства України. Через не налагоджену взаємодію з цих питань між Управлінням транспорту та зв’язку Львівської міської ради та теруправлінням Головної державної інспекції на автомобільному транспорті області інформацію про надання перевізниками послуг з перевезення пасажирів без дозволів чи ліцензійних карток з інспекції не витребовують, що, у свою чергу, унеможливлює здійснення Управлінням, як замовником перевезень, контролю за належним виконанням суб’єктами господарювання умов договорів на перевезення та вжиття щодо порушників адекватних заходів впливу.

За результатами проведених перевірок прокуратура Львівської області внесла подання міському голові для усунення виявлених порушень чинного законодавства України при організації та здійсненні пасажирських перевезень у Львові та притягнення винних посадовців до дисциплінарної відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *