ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада створила комісію для вивчення обставин псевдореставрації площі Ринок

|

Львівська міська рада відгукнулася на заклик журналістів і сьогодні після обідньої перерви створила спеціальну депутатську комісію для вивчення обставин і наслідків псевдореставрації історичної частини міста та використання коштів, виділених на святкування його 750-річчя. Міський голова пообіцяв, що цій комісій буде надано найвищий статус.

До складу комісії увійшли керівники всіх фракцій міської ради, а також керівник депутатської комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Віктор Москалюк. Очолює групу секретар Львівської міської ради Володимир Квурт.

Комісія має проаналізувати заяву працівників мас-медіа та прозвітувати перед депутатським корпусом. Щоправда, дату, до якої вона має подати висновки, депутати не визначили.

Так само вони не підтримали пропозиції свого колеги Теодора Дяківа і не внесли до складу комісії представників громадських організацій. Проти цього, зокрема, виступив міський голова Андрій Садовий, який зацитував заяву журналістів і сказав, що вони чітко вимагають створити депутатську комісію.

Нагадаємо, сьогодні зранку понад 60 львівських журналістів прийшли на сесію Львівської міської ради, щоб оприлюднити своє звернення з приводу нищення історичного центру міста, здійсненого під час підготовки до святкування 750-річчя Львова. Вони звернулися до депутатів з вимогою негайно припинити подальше руйнування Львова, створити спеціальну депутатську комісію для вивчення обставин і наслідків псевдореставрації та назвати винуватців вандалізму на площі Ринок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *