ОСТАННІ НОВИНИ

Суд скасував тариф на воду у розмірі 1,57 грн

|

Львівська міська рада таки має борг перед мешканцями Львова щодо неправомірного підняття цін на водопостачання та водовідведення. Як повідомляє прес-служба Громадського форуму, постанову, яка підтверджує наявність боргу, сьогодні, 6 вересня, виніс Львівський апеляційний господарський суд.

Як стверджує Громадський Форум, ініціатор судового процесу Теодор Дяків у продовж двох років оскаржував рішення виконавчого комітету №288 „Про тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення” від 19.03.2004 року, за яким було встановлено тариф у розмірі 1 гривні 57 копійок. Незаконність даного рішення визнали суди всіх інстанцій.

Зіновій Сірик, який виконуює обов’язки голови міськради, подав апеляційну скаргу про перегляд рішення Господарського суду, який визнав незаконне встановлення тарифів, аргументуючи „нововиявленими обставинами” у цій справі. Сьогодні Львівський апеляційний господарський суд з`ясував, що таких обставин немає. Таким чином з моменту оголошення рішення вступило в силу і буде передане у виконавчу службу. Представники Громадського форуму підкреслюють, що мешканці міста мають право самостійно розрахувати суму переплати та на певний період припинити оплату коштів за споживання води. Для цього Громадський форум Львова та Асоціація платників податків Львівщини готові надати львів’янам методику даного розрахунку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *