ОСТАННІ НОВИНИ

УНП закликає бойкотувати Азарова

|

Рада Львівської міської організації УНП прийняла Звернення до керівництва держави, органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації та Львівської громади щодо загрози державності української мови. Прийняття такого звернення було викликано призначенням куратором Львівської області віце-прем’єра Миколи Азарова, який не володіє українською мовою. Подаємо повний текст звернення:

“Звернення Львівської міської організації Української Народної Партії до керівництва держави, органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації та Львівської громади

Новий Уряд, утворений промосковською більшістю у Верховній Раді, розпочав генеральний наступ у питанні пониження статусу української мови.

Третина новопризначених міністрів, зокрема троє з чотирьох віце-прем’єрів, в офіційних стосунках та діловодстві відверто спілкуються недержавною мовою. За повідомленнями ЗМІ, це вилилось включенням до проекту діяльності Кабінету Міністрів України пункту про запровадження в Україні двомовності.

Настав час, щоби кожен українець, відповідно до своїх реальних можливостей, захистив свою національну гідність та державність української мови .

Закликаємо:


  • керівників та працівників державних організацій та органів місцевого самоврядування – бойкотувати усіх державних службовців, які свідомо не використовують українську мову у службовому спілкуванні;



  • представників засобів масової інформації – бойкотувати усі коментарі державних службовців, що надаються недержавною мовою;



  • усіх громадян – у випадку виявлення, що державні службовці під час виконання своїх службових обов’язків спілкуються недержавною мовою, протоколювати такі факти та звертатись до суду і вимагати звільнення таких службовців у зв’язку з порушенням законодавства про мови та державну службу.”

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *