ОСТАННІ НОВИНИ

На літературний фестиваль до Львова приїдуть сорок письменників

|

Уперше в Україні в рамках ХІІІ Форуму видавців пройде Міжнародний літературний фестиваль. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції його координатор Остап Сливинський, програма фестивалю буде насиченою і включатиме близько п ’ятдесяти художньо-мистецьких заходів. Це авторські вечори, мистецькі дискусії, перформенси, хепенінги, турнір з експресивного репового поетичного читання.

Співорганізаторами фестивалю є Берлінський літературний колоквіум, Культурний інститут „ Allianz ” (Німеччина) та Польський інститут у Києві. До участі у Фестивалі запрошено сорок авторів із восьми країн.

Зокрема, Німеччину представлятимуть Інго Шульце та Томас Бруссіг. З Польщі приїдуть Дорота Масловська, Міхал Вітовський, а Марюс Івашкявічюс представлятиме Прибалтику. Москвич Віктор Єрофєєв презентуватиме роман „Хороший Сталін”, український переклад якого нещодавно вийшов. Звісно, українських авторів на фестивалі буде найбільше. Це, зокрема, Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Тарас Прохасько, Таня Малярчук, Ірена Карпа, Наталка Сняданко.

У рамках фестивалю пройде День українського короткометражного кіно. На думку Остапа Сливинського, “фестиваль має заповнити порожню нішу в українському культурному просторі. Адже досі такого в Україні ніхто не робив”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *