ОСТАННІ НОВИНИ

“Пресвята Покрова” стала призером міжнародної регати “Baltic Sail – 2006»

|

Козацька чайка “Пресвята Покрова” вперше в історії стала призером міжнародної регати “ Baltic Sail – 2006». Український човен зайняв друге місце з-поміж 30 човнів-учасників перегонів. Про це під час прес-конференції розповіли голова товариства “Кіш” Юрій Волощак, отаман походу Віктор Полюх та інші члени команди “Пресвятої Покрови”.

Цього року чайка “Пресвята Покрова” взяла участь у двох вітрильних регатах – успішній для себе “ Baltic Sail – 2006” та “ Hanza Sail ”. Перед походом човен відремонтували. Поставили новий двигун, який придбали завдяки фінансовій підтримці держави. Щоправда, за словами голови товариства «Кіш» Юрія Волощака, коштів надійшло вдвічі менше, ніж передбачав кошторис походу. Минулого року “Пресвята Покрова” уже брала участь в регаті “ Baltic Sail ”, але не змогла її завершити. Цього року чайка була єдиним українським човном, який брав участь у перегонах. Хоча капітана найняли іноземного – ним став поляк Цезар Баєр. Саме йому, як зазначили самі члени екіпажу “Пресвятої Покрови”, вони завдячують несподіваним успіхом. Регата для українського човна тривала 30 годин. “Пресвята Покрова” зуміла обійти значно потужніші вітрильники “Штандарт” (Росія) та “Кублесхан” (Німеччина).

Поки що українська чайка перебуває в німецькому місті Любеку, де й зимуватиме. Але до нового походу члени товариства “Кіш” готуються вже тепер. Серед планів – повернення в Чорне море. Та коштів на це поки що не вистачає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *