ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна рада збирає книжки для українських шкіл у Румунії та Польщі

|

У межах XIII Форуму видавців депутатська комісія з питань зв’язків з українцями за кордоном ініціювала проведення акції „Подаруй книгу українській школі за кордоном”. Про це під час прес-конференції повідомили начальник управління соціального захисту та гуманітарної роботи обласної ради Михайло Брегін та голова депутатської комісії з питань зв’язків з українцями за кордоном Володимир Шуркало.

Зібрані під час акції книги передадуть школі ім. М. Шашкевича у Перемишлі (Польща) та школі ім. Т. Шевченка у місті Сігет, що в Румунії. Вибір цих шкіл не випадковий, адже Львівська облрада ще з 1991 року опікується ними. Нині ці школи мають потребу в художній, довідковій, дитячій літературі українською мовою та в україномовних підручниках.

Найпершими до акції долучилися Львівський банківський інститут, який уже передав школярам п’ятдесят книг про історію українських грошових одиниць, а також видавництво «Світ» і товариство «Знання». Представники журналу «Ї» обіцяли залучити до участі в акції українських письменників і поетів.

Усі охочі можуть приносити книги в прес-службу обласної ради за адресою: вул. Винниченка, 18, каб. 309. Книги можна передавати разом з дарчими написами та побажаннями. На Форумі видавців обласна рада виставить стіл, де також можна буде залишати книги.

Організатори подбали, щоб діти з Польщі та Румунії змогли взяти участь у конкурсі читців, який відбуватиметься під час Форуму видавців.

Наступним кроком комісії з питань зв’язків з українцями за кордоном буде збереження сакральної архітектури за кордоном, зокрема придорожніх хрестів, церков та могил воїнів УПА.

Михайло Брегін нагадав, що наступного року відзначатимемо сумну шістдесяту річницю операції «Вісла». «Саме тому ми зобов’язані максимально допомогти українцям, які через певні обставини перебувають за кордоном», – зазначив він. З цією метою при представництві МЗС у Львові та Львівській обласній раді найближчим часом буде створено інформаційно-консультативний центр, який надаватиме правову та інформаційну допомогу українцям за кордоном, а особливо в тих країнах, де найбільше українських заробітчан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *