ОСТАННІ НОВИНИ

Інститут Сухопутних військ у Львові – це перемога здорового глузду – міністр оборони

|

Перемогою здорового глузду назвав міністр оборони України Анатолій Гриценко створення у Львові на базі військового інституту при НУ “Львівська політехніка” базового ВНЗ Сухопутних військ. “Не треба сприймати це як перемогу Львова над Одесою чи перемогу президента над урядом, а як перемогу здорового глузду” – сказав він під час прес-конференції після урочистої присяги, що її склали 134 курсанти інституту.

За його словами, до Львова та Одеси вирушили члени уряду, аби порівняти умови та перспективи в обох вузах і навіть ті урядовці, які були проти передислокування Інституту сухопутних військ до Львова, мусили визнати першість тутешнього військового навчального закладу.

Також міністр зауважив, що поступово буде вирішена проблема забезпечення житлом викладачів, які переїхали до Львова з інших міст, адже вузи, де готували офіцерів для сухопутних військ були крім Одеси, ще й у Харкові та Сумах. Звідти прибуло ще й понад 350 курсантів і зараз їх число у Львові наблизилося до тисячі осіб.

Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник зауважив, що уже наприкінці вересня буде розпочато будівництво 120-квартирного будинку, у якому нададуть службове житло для викладачів Інституту сухопутних військ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *