ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вчитимуться одеські та харківські курсанти

|

„Курсанти Харківського та Одеського військових інститутів, скоріш за все, таки приїдуть вчитися до Львова”, – повідомив керівник прес-служби Міністерства оборони України Андрій Лисенко.

За його словами, поки що Верховна Рада не відмінила постанову Кабінету Міністрів про створення на базі військового інституту „Львівська політехніка” базового інституту Сухопутних військ, отож на даний час вона має законну дію.

Нагадаємо, за запитом нардепа Миколи Азарова Верховна Рада створила спеціальну комісію з членів комітету з питань національної безпеки і оборони, яка мала визначити, де краща матеріально-технічна база для створення інституту СВУ – на базі військового інституту ЛП чи ж на базі Одеського інституту Сухопутних військ. 30 липня комісія працювала у Львові, а 31-го – в Одесі.

Як повідомив же народний депутат України, член спеціальної комісії комітету з питань національної безпеки і оборони Антон Ружицький, наразі ще немає висновків комісії, однак до початку навчального року їх скоріш за все і не буде, адже до 5 вересня Верховна Рада пішла на канікули, а за законодавством депутатські комісії ВР можуть збиратися лише під час роботи сесії.

„Поки що рішення комісії немає, однак мені відомо, що всі члени комісії, які відвідали львівський військовий інститут дійшли одностайної думки, що базовий вищий навчальний заклад Сухопутних військ має бути саме у Львові і ми відстоюватимемо цю думку”, – наголосив нардеп у коментарі Гал-інфо. Передає сайт „Обсерватор”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *