Славко Вакарчук переказав 50 тисяч гривень на дитячі книжки

|

Лідер гурту „Океан Ельзи” Святослав Вакарчук переказав на рахунок програми підтримки дитячого читання „Книгоманія” 50 тисяч гривень на придбання книжок для сиротинців та шкіл-інтернатів – повідомили організатори Форуму видавців України.

Навесні цього року „Книгоманія”, громадська кампанія популяризації читання серед дітей та молоді, організована президентом Форуму видавців Олександрою Коваль, звернулася до популярних серед молоді особистостей з прохання „підтримати книжку своїм лицем”.

Святослав Вакарчук відгукнувся на запрошення організаторів і висловив бажання підтримати програму не тільки „лицем”, а й фінансами. Заяву про готовність перерахувати на програму „Книгоманія” 50 тисяч гривень Вакарчук зробив у день відкриття Першого Київського дитячого книжкового ярмарку 31 травня 2006 року.

Тоді ж він також висловив готовність підтримати будь-який радіо- чи телепроект, який був би спрямованим на пропаганду читання. Наразі подібних пропозицій Вакарчукові не надходило.

Обличчями дитячих книжкових проектів також є Ані Лорак, Лілія Подкопаєва та Руслана Лижичко (вони співпрацюють із видавництвами – відповідно – „Країна мрій”, „Махаон-Україна” і „Теза”). Співачка Росава підтримує акції дитячого журналу „Соняшник”, а Юлія Міщенко („Таліта Кум”) – „Видавництво Старого Лева”.

Ведучі „5 каналу” прийняли для себе рішення знятися в серії роликів „Обличчя „5 каналу” пропагують читання”, передає “Обсерватор”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *