ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки створюють черги на кордоні

|

Автомобільні черги від 40 до 120 машин зафіксовані минулої доби у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні. Так, на виїзд з України у пункті пропуску „Рава-Руська” очікували 120 автомобілів, у „Краківці” – 60, у „Шегинях” – 40. Про це «proUA» повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ Держприкордонслужби.


Українські прикордонники стверджують, що причина, через яку наші співгромадяни та іноземці змушені у середньому до трьох годин очікувати своєї черги – не в повільному темпі проходження процедури паспортного та митного контролю. Затори на автопереходах створюються через досить тривалу перевірку транспортних засобів їхніми польськими колегами, заявляють прикордонники.


За інформацією прес-служби, українські прикордонники за годину оформляють близько 100 – 120 транспортних засобів, а польські, як це передбачено їхніми нормативними документами, лише 50.


Контрольні служби Республіки Польщі пояснюють тотальний огляд всього автотранспорту, що в’їжджає в їхню країну з України, захистом внутрішнього ринку та заходами з протидії контрабанді.


Сприяє накопиченню автотранспорту й низька пропускна спроможність пунктів пропуску, яка не відповідає кількості бажаючих перетнути кордон, зазначають у прес-службі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *