ОСТАННІ НОВИНИ

Усі трамваї Львова вже своє відпрацювали

|

100% трамваїв, що належить КП “Львівелектротранс” уже амортизовані, тобто пройшли граничний термін експлуатації, повідомив сьогодні під час виступу на сесії міської ради Львова директор підприємства Олег Білокурий. Стосовно тролейбусів цей показник становить 70%.

За словами О.Білокорого, останні закупки рухомого складу робилися 12-18 років тому. Цього року у бюджеті Львова заплановано шість млн гривень на закупівлю семи нових тролейбусів львівського виробництва.

На думку директора підприємства, важкий економічний стан зумовлений тим, що на маршрутах електротранспорту їздять маршрутні таксі і забирають платоспроможного клієнта, залишаються трамваям і тролейбусам пільговиків. Він підкреслив, що з 1999 по 2005 роки держава не відшкодувала “Львівелектротрансу” 71 мільйон гривень за проїзд пільговиків і закликав депутатів щось змінювати.

З одного боку, варіантом може бути встановлення хоча б мінімальної оплати для пільговиків, наприклад 5 копійок. Тоді, вважає О.Білокурий, підприємство зможе облікувати чисельність пільговиків і отримувати компенсацію. Інший варіант є традиційним – підняття тарифу, але щодо трамваїв, то О.Білокурий вважає, що цього скоро не буде. А от щодо цін у тролейбусах, то на думку директора, якщо зростуть ціни на проїзд у маршрутках, то ціна на проїзд у тролейбусі може зрости до половина вартості проїзду в маршрутному таксі.

Депутати заслухали інформацію і попросили директора подати свої пропозиції щодо того, як міська рада може допомогти цьому підприємству.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *