ОСТАННІ НОВИНИ

Річницю Коновальця у Зашкові святкувало понад тисячу молодих українців

|

Учора, 17 червня, зі Львова у село Зашків Жовківського району пішою ходою вирушили понад 800 представників молодіжних громадських та християнських організацій, члени партій. Таким чином молодь з Івано-Франківської, Тернопільської, Сумської, Полтавської, Львівської областей віддала шану Євгену Коновальцю, адже 14 червня цьогоріч минуло 115 років з дня народження провідника ОУН-УПА у Зашкові на Жовківщині. Про це повідомив власкор Західної інформаційної корпорації.

Організатор заходу, начальник управління у справах сім’ї та молоді Львівської ОДА Андрій Корнат зазначив, що решта учасників табору, який було розбито на околиці села, добиралися автобусами, електричками. За його словами, понад тисячу юнаків та юнок взяли участь у святковому віче біля музею-садиби Є.Коновальця. Свято триватиме упродовж двох днів. Учора відбулося урочисте відкриття фестивалю «Зашків-2006», який завершився святковим феєрверком та запаленням ватри. Сьогодні пройдуть спортивні змагання між учасниками табору, показовий виступ ліцеїстів військових закладів та урочисте закриття фестивалю.

На запитання власкора ЗІКу, чому зібралося не п’ять тисяч осіб, як планували, Андрій Корнат наголосив, що захід відбувався добровільно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *