ОСТАННІ НОВИНИ

Мощі Великомучениці Варвари зустрічали 1,5 тисячі львів`ян

|

Сьогодні, 23 травня, біля Львівського оперного театру близько 1,5 тисячі парафіян різних конфесій зустрічали святі мощі Великомучениці Варвари.

Святі мощі Великомучениці Варвари зустріли священнослужителі сьогодні на кордоні Волинської та Львівської областей, після чого вирушили до Львова. Тут мощі перебуватимуть з 23 по 31 травня у Свято-Покровському кафедральному соборі.

Як зазначив Західній інформаційній корпорації священик Свято-Покровського кафедрального собору у Львові о.Павло, подорож святих мощей Великомучениці Варвари – це визначна подія для львів’ян та усіх, хто перебуватиме у Львові. «Ми очікуємо у нашому храмі щоденно від 5 до 7 тис. паломників – протягом тижня вони зможуть помолитися перед святими мощами. Святі мощі Великомучениці Варвари у Львові—це подія, яка сприятиме духовному піднесенню та консолідації усіх віруючих», – наголосив о.Павло.

Срібну з позолотом раку, яку колись виготовив сам І. Мазепа і у якій перебувають святі мощі Великомучениці Варвари, несли 10 священнослужителів. Їх через кожні 30-40 метрів міняли інші отці.

Після зустрічі святих мощей, відбувся хресний хід центром міста – проспектами Свободи, Шевченка—до Свято-Покровського кафедрального собору у Львові.

24 травня о 9.00 год. та 28 травня об 11.00 год. відбудеться Архієрейська Божественна літургія, яку очолить Високопреосвященніший Митрополит Львівський і Сокальський Андрій. О 18.00 год. щодня відбуватиметься відправа духовенством Львівсько-Сокальської Єпархії Акафісу Великомучениці Варвари перед її святими мощами.

Подорож Україною святих мощей Великомучениці Варвари відбувається з нагоди 1700 річниці з часу мученицької кончини святої. Після перебування на Житомирщині та Рівненщині мощі протягом 15-23 травня знаходилися на Волині, після чого їх перевезли у Львів. Далі мощі Варвари вшановуватимуть в Івано-Франківську, Тернополі, Хмельницькому, Вінниці. Звідти через Київ святиня вирушить до обласних центрів північної, центральної, східної та південної України й приблизно у вересні повернеться до Києва. До дня урочистого святкування пам’яті святої великомучениці – 17 грудня – її святі мощі будуть перекладені у нову срібну раку, яка виготовляється з нагоди ювілею її мученицької кончини, повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *