ОСТАННІ НОВИНИ

Рятувальники нагадують львів’янам про культуру поведінки на воді

|

У зв’язку з офіційним відкриття купального сезону головний рятувальник області, начальник Головного управління МНС України у Львівській області Сергій Дмитровський звернувся до населення Львівщини з проханням не забувати про культуру поведінки на воді.

„Безпосередній контакт з водою насамперед має бути безпечним, а також приносити користь і задоволення. Саме тому дорослі зобов’язані забезпечити дітям вчасне і повноцінне інформування про ймовірну небезпеку, розповісти найнеобхідніші правила поведінки на воді, а також перевірити чи відомо малюку, що робити у критичній ситуації, якщо потрібно рятуватися від лиха чи допомагати тому, хто поруч і потрапив у біду” – вважає головний рятувальник області.

Щоб уникнути нещасних випадків на воді, Сергій Дмитровський радить дорослим і дітям декілька нескладних для виконання правил поведінки на водоймах.

„Не варто запливати за огороджувальні буї, залізати на технічні та попереджувальні знаки та інші предмети. Аби уникнути травматизму не підпливайте до моторних суден, вітрильників, веслових човнів, а також не стрибайте у воду із плавзасобів, не пристосованих для цього споруд і в місцях, де невідомі глибина та стан дна водойми.

Заборонено використовувати рятувальні засоби і спорядження не за призначенням, а також подавати фальшиві сигнали тривоги. Медики не рекомендують пірнати у холодну воду після довгого перебування на сонці, адже це може призвести до несподіваної реакції організму, внаслідок різкої зміни температури.

Однією з основних небезпек, що призводять до трагічних ситуацій є купання в нетверезому стані. Відпочиваючи разом з дітьми, не варто залишати їх без нагляду. Необхідно пильно слідкувати за безпекою їх ігор.

Ще одним застереженням, яким не варто нехтувати є спеціальні таблички-попередження про заборону купання у водоймі. Такий напис свідчить про те, що водойма непристосована для купання як з огляду на санітарно-епідемічний, так і технічний її стан: не обстежене дно, відсутність рятувальних пристроїв тощо.

Аби відпочинок приносив тільки радість потрібно дбати про чистоту водойм та пляжів. Дотримання цих нескладних правил є запорукою гарного відпочинку та приємних спогадів про нього” – йдеться у зверненні С.Дмитровського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *