ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія не має наміру зупиняти реконструкцію площі Ринок

|

Міська влада не має наміру зупиняти ремонтні роботи на площі Ринок, як цього вимагає Державна служба охорони культурної спадщини. Міський голова Львова Андрій Садовий очікує, що у п’ятницю, 19 травня, на розширеному засіданні оргкомітету зі святкування 750-річчя Львова буде присутній також чиновник з Державної служби охорони культурної спадщини, який скерував листа у Львів з вимогою зупинити роботи на пл. Ринок.

«Ми тут на місці вивчимо ситуацію», — заявив сьогодні, 15 травня, у коментарі Західній інформаційній корпорації А.Садовий.

«У п’ятницю відбудеться засідання оргкомітету, який очолює віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, мають бути заступник голови Секретаріату Президента Іван Васюник і міністр культури Ігор Ліховий. І я думаю, що цей пан, який написав листа, буде також у Львові, і ми спільно з львівськими архітекторами, з працівниками, які відповідають за збереження історичної спадщини проведемо нараду і на місці вивчимо ситуацію. Бо є дуже багато листів і багато емоцій, але на мою думку, треба насамперед робити згідно з чинним законодавством, і кожна структура має право на ті чи інші повноваження. А коли якась структура перевищує свої повноваження, це створює напругу у суспільстві. Я за те, щоб все було в конструктиві. Я думаю, що в п’ятницю найвища урядова делегація прийме адекватне рішення.

Я зроблю все можливе, аби той керівник, який цього листа скерував, приїхав до Львова і вивчив ситуацію на місці. Бо коли я зі Львова буду говорити в Києві, як проводити ті чи інші роботи, то це буде некоректно. Треба нести відповідальність за свої вчинки», — зазначив А.Садовий.

Нагадаємо, сьогодні, 15 травня, «Опора» отримала листа від Державної служби охорони культурної спадщини, в якому йдеться про те, що відповідач скерував приписи виконавчому комітету Львівської міської ради з вимогою припинити проведення будь-яких робіт на території площах Ринок та Катедральній та вул. Руській до погодження документації відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *