ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада Львова просить Ющенка захистити українську мову

|

Депутати Львівської міської ради сьогодні звернулися до Президента України Віктора Ющенка з проханням втрутитися в політику органів місцевого самоврядування, які приймають ухвали про регіональний статус російської мови та дозволяють вести нею діловодство. Текст звернення подаємо повністю.

„Шановний пане Президенте, в ряді областей України обласні та міські ради цинічно порушують Конституцію та законодавство України і у стилі Валуєвського та Емського указів приймають ухвали про так званий регіональний статус російської мови, дозволяючи вести нею діловодство.

Зважаючи на те, що в законодавстві України не передбачено такого статусу, ці рішення не можна сприймати інакше, як провокативні та спрямовні на подальший розкол українського суспільства. Показово, що цей процес відбувається в той час, коли не діє законодавчий орган України і немає на це жодної реакції уряду України. Викликає обурення мовчання органів прокуратури, які повинні реагувати на це беззаконня. На 15-му році незалежності та на 2-му році після помаранчевої революції українська мова опинилась під найбільшою загрозою.

Львівська міська рада не може допустити знущань над рідною мовою і змушена звернутись до Вас, Вікторе Андрійовичу, як до гаранта Конституції, з вимогою припинити беззаконня та зобов’язати прокуратуру скасувати ці акти і зобов’язати органи місцевої влади діяти винятково в межах чинного законодавства. Звертаємось також до міських та обласних рад України підтримати наше звернення.

Врятуймо нашу мову від знущань русифікаторів”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *