ОСТАННІ НОВИНИ

Головою Старосамбірської райради став рухівець Володимир Горбовий

|

Представника блоку «Наша Україна», голову районного НРУ Володимира Горбового на учорашній сесії Старосамбірської райради обрали головою. Його підтримали 48 із 88 депутатів, – повідомив власкор Західної інформаційної корпорації у Старосамбірському районі. Водночас опонент – голова РДА Микола Цепенда, який очолює районну організацію НСНУ, отримав підтримку 35 депутатів. П’ятеро народних обранців проголосували проти обидвох кандидатів.

Обидва кандидати є «нашоукраїнцями». Річ у тім, що на Старосамбірщині блок «Наша Україна» (НРУ, КУН, ХДС) і НСНУ йшли на вибори окремо. Перших очолював В.Горбовий, других – голови РДА і райради, відповідно, Микола Цепенда та Олег Паска. НУ отримала перемогу і обрала свого лідера головою ради.

Першим заступником голови райради обрали представницю БЮТ, заступника голови РДА Ольгу Пупу (БЮТ за результатами виборів до райради посів друге місце). О.Пупа отримала підтримку 68 депутатів, 16 проголосували «проти», один бюлетень визнано не дійсний, троє депутатів голосування проігнорували.

Коментуючи для ЗІКу результати виборів голови райради, новообраний депутат обласної ради, екс-голова Старосамбірської райради Олег Паска виразив сподівання, що обрання В.Горбового головою відповідає настроям виборців району. «Буду радий, якщо вибір депутатів співпадає з думкою виборців і бажаю злагоди та співпраці між райрадою та РДА для блага району», – заявив О.Паска.

Свого часу В.Горбовий (1961р.н.) закінчив фізмат Дрогобицького педуніверситету ім. І.Франка. Потім став головою Старосамбірської райради. У 1991-94рр. працював представником Президента у цьому ж районі. 1998 року його знову обрали головою Старосамбірської райради. Однак у 2000 році внаслідок політичного протистояння із нардепом Орестом Фурдичком незначною кількістю голосів його усунули з посади голови райради. В.Горбовий залишався депутатом Старосамбірської райради, головою районного НРУ, головою правління Прикарпатського Агентства Розвитку Краю(ПАРК) і одним із найвпливовіших політиків району, що й довели цьогорічні вибори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *