ОСТАННІ НОВИНИ

Ціни на продовольчі товари за минулий тиждень

|

За період з 13 по 20 квітня 2006р. спостерігається підвищення цін лише на продовольчих ринках, передає прес-служба ЛОДА з посиланням на Державну інспекцію контролю за цінами у Львівській області.

Зокрема, ціни на м’ясо свинини – з 22,10 до 22,43 грн/кг або на 1,5%; птицю – з 9,92 до 9,99 грн/кг, або на 0,7%; молоко – з 1,54 до 1,79 грн/кг,або на 16,2%; сметану – 8,75 до 12,33 грн/л, або на 40,9%; сир жирн. 9% – з 8,25 до 12,17 грн/кг, або на 47,5% ; борошно пшеничне в/г – з 1,80 до 1,83 грн/кг або на 1,7%; олію – з 3,73 до 3,83 грн/кг або на 2,7% – картоплю – з 2,31 до 2,56грн/кг або на 10,8%; капусту – з 2,60 до 3,78 грн/кг або на 45,4 %; буряк – з 2,50 до 2,56 грн/кг або на 2,4%; моркву – з 2,25 до 2,83 грн/кг або на 25,8%; цибулю – з 2,56 до 2,71 грн/кг або на 14,7%.

Цінова ситуація на ринку м’яса, на відміну від попередніх років, характеризується стабільністю . Ріст середніх роздрібних ціни на молочну та овочеву продукцію пов`язаний з підвищеним попитом напередодні Великодніх свят, який спостерігається лише у поточному тижні.

Також зафіксовано зниження середніх цін на: яйця – з 2,91до 2,83грн/кг, або на 2,8%; цукор-пісок – з 4,37 до 4,35 грн/кг, або на 0,5%; рис – з 3,41 до 3,36 грн/кг або на 1,5%. Середній рівень цін на цукор-пісок на продовольчих ринках і підприємствах торгівлі зафіксований на рівні 4,35 грн/кг.

На продовольчих ринках м. Львова станом на 20.04.06 середній рівень цін був наступним: крупа гречана – 4,04 грн/кг, яловичина – 19,05 грн/кг, свинина – 22,43грн/кг, сало – 11,18грн/кг, птиця – 9,99 грн/кг, цукор-пісок – 4,35 грн/кг.

Станом на 20.03.06 найвищі середні ціни на м’ясо яловичини були на таких ринках, як ТзОВ „Краківський ринок” – 19,22грн/кг, ТзОВ „Привокзальний ринок” – 19,10грн/кг,на м`ясо свинини – ТзОВ „Привокзальний ринок” – 22,42грн/кг, ТзОВ „Багіра – 24,58грн/кг.

Середні рівні роздрібних цін на продовольчих ринках країни станом на 14.04.06 були наступними: на м’ясо яловичини – 20,76 грн/кг, свинину – 23,24 грн/кг, сало – 13,74 грн/кг,птицю – 11,80 грн/кг та цукор – 4,33 грн/кг.

На підприємствах торгівлі з 13 по 20 квітня п.р. прослідковувалось підвищення середніх цін на: птицю – з 10,22 до 10,38грн/кг, або на 1,6% та зниження середніх цін на: яйця – з 3,53до 3,32грн/кг, або на 5,9%; сметану – 6,40 до 6,38 грн/л, або на 0,3%; масло – з 11,63 до 11,61 грн/кг або на 0,2%. У підприємствах торгівлі станом на 20.04.06 рівень цін був наступним: крупа гречана – 3,92 грн/кг, яловичина – 17,15 грн/кг, птиця – 10,38 грн/кг, цукор-пісок – 4,35 грн/кг, молоко – 2,02грн/л.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *