ОСТАННІ НОВИНИ

Сірик зустрівся з першим секретарем Посольства Швеції

|

Виконувач обов’язки міського голови Зеновій Сірик сьогодні разом із першим заступником міського голови Василем Кравцівим зустрівся з першим секретарем Посольства Швеції Крістіною Саломонссон. Її передусім цікавила доля гранту Шведського уряду, передбаченого на реконструкцію львівських очисних споруд. Цей грант надано паралельно з кредитом Світового банку на покращання водопостачання Львова.

Щоправда, зустріч в. о. мера з першим секретарем Посольства Швеції носила більше декларативний характер. Розмову безпосередньо про впровадження проекту за рахунок гранту шведського уряду вів перший заступник – Василь Кравців. Він наголосив, що впроваджуючи цей проект, Львів спільно з шведською стороною працюють над однією загальноєвропейською метою – заради чистоти Балтики. За його словами, львівські очисні споруди мають пропускну спроможність очистити близько 0,5 млн. куб. м стоків за добу, однак обладнання вже є досить застарілим і не відповідає новітнім вимогам. «Найближчим часом ми очікуємо прибуття у Львів обладнання для очисних споруд, придбаного, власне, на кошти гранту. Думаю, що до часу святкування 750-річчя Львова (тобто до жовтня), частина цього обладнання буде вже у стадії робочого режиму», — зазначив В.Кравців.

Окрім того, В.Кравців поцікавився, чи є реальним продовження співпраці у схожих проектах з покращення водопостачання, енергозберігаючих технологій чи у галузі теплоенергетичного господарства.

Крістіна Саломонссон, у свою чергу, наголосила, що грант, наданий швецьким урядом, був би неефективним без кредиту Світового Банку. Вона додала, що, звичайно існує ймовірність продовження співпраці, але за умови, знову ж таки, паралельного фінансування проекту з боку Світового банку.

Нагадаємо, що грант Шведського уряду для Львова становив 6 млн. доларів США, кредит Світового банку 24 млн.250 тис. доларів США і місцеве співфінансування проекту покращання водопостачання Львова становить – 10 млн. доларів США. Повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *